Biztonságos közlekedés a járda nélküli utcákban

A Hegyvidéken közel hatvanezren élnek, így rengetegen indulnak útnak nap mint nap: ki gyalog, ki kerékpárral, ki autóval. A kerület földrajzi adottságaiból adódóan mintegy 130 utcában nincs járda, így ott minden közlekedő az úttesten osztozik. A legtöbb ilyen szakaszon nincs lehetőség szélesebb utat és járdát építeni anélkül, hogy fákat kellene kivágni – ezt nem szeretnénk –, vagy sok százmillió forintos rézsűt, támfalat építeni.

Mi lehet a megoldás?

A Hegyvidéki Önkormányzat háromlépcsős programot indít, hogy biztonságosabbá tegyük azokat az utcákat, ahol a gyalogosok, az autósok és a kerékpárosok közösen használják az útpályát.

  • a Budapest Közúttal együttműködésben KRESZ módosítást indítványoztunk a Belügyminisztériumnál
  • lakossági bevonással saját tervezésű, figyelemfelkeltő táblákat helyezünk ki, és felfestéseket végzünk a problémás útszakaszokon.
  • hároméves járdaépítési programot hirdetünk, ahol megoldható a kialakítás, és nem jár fakivágással, illetve aránytalanul drága támfalépítéssel.

Hogy mely utcákba kerüljenek ki a táblák és a felfestések, azt a kerületben élők szavazással dönthették el.

A szavazás lezárult!

Mindenkinek köszönjük a részvételt. Az eredmények összesítése után minden szavazót értesítünk a végeredményről, illetve a munkálatok megkezdéséről.

Csatlakozzon Ön is a #járjunkegyütt kezdeményezéshez a kerület Facebook-oldalán!

Utoljára megjelent cikkek

Járjunk együtt - Sajtótájékoztató film

A Hegyvidék - Járjunk együtt program sajtótájékoztatója.
Tovább a cikkre

JÁRJUNK EGYÜTT, SZERTE A HEGYVIDÉKEN

Újabb szakaszához érkezett az önkormányzat „Járjunk együtt!” kampánya:a Hegyvidéken élők javaslatai alapján tizenkét utcában jelennek meg táblák és felfestések
Tovább a cikkre

Járjunk együtt! – a Hegyvidéken

A Városháza téren egy Hegyvidék-térkép tűnt fel, amin szaporodnak a rajzszögek.
Tovább a cikkre